Kultúra

Meglepő helyeken bukkannak fel kortárs képzőművészeti alkotások Pécsen

Patikában, drogériában, húsboltban is kiállítanak

A járványhelyzet miatt zárva tartó Pécsi Galéria egyebek mellett patikában, húsboltban, drogériában állít ki kortárs képzőművészeti alkotásokat az általános lezárások ideje alatt – közölte az intézményt fenntartó Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) tegnap az MTI-vel.

A projekt célja, hogy a kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsék el egymást, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a művészeknek, és egy kis kulturális élményt nyújtsanak a jelenlegi nehéz időszakban az embereknek. Az első tárlat – Szentgróti Dávid festőművész több mint tíz képből álló, Rétegek – hibrid eljárások című kiállítása – a pécsi Széchenyi téren álló Arany Sas Gyógyszertárban látható.

A következő helyszín a Búza téri húsbolt, ahol Juhász Vivien kollázsait mutatják be Freshmom címmel. A szervezet azt is közölte, hogy aki szelfit készít valamely alkotással és megosztja Instagramon, az egy alkalommal ingyenesen tekintheti meg a ZSÖK valamely kiállítását az újranyitás után. A műalkotások március 12. és április 10. között tekinthetők meg. A galéria divíziója a továbbiakban is várja olyan további helyszínek jelentkezését, amelyek szívesen befogadnak kortárs képzőművészeti alkotásokat, és megfelelő felületet tudnak biztosítani ezek számára.

Kapcsolódó írásaink