Kultúra

Jótékonysági felolvasás a Centrál Színház tűzkárosult munkatársáért

Ötvenhat színész fogott össze

Február elején Tordason leégett egy családi ház, melyben a Centrál Színház művészeti titkára, Pataki Ági lakott a családjával, köztük tízéves kisfiával, Miksával.

Jótékonysági felolvasás a Centrál Színház tűzkárosult munkatársáért
Rudolf Péter
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Öröm a bajban, hogy a családból mindenki jól van – írja a Centrál Színház lapunkhoz tegnap eljuttatott közleményében. A színházi szakma a hír hallatára egy emberként mozdult meg. A tájékoztatóból kiderül, hogy eddig is sokan segítettek, amiben csak tudtak: színművészek pakoltak ki a megrongálódott házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. De az intézmény is támogatni akarja munkatársát, ötvenhat színész összefogásával jótékonysági online előadást szerveznek Lázár Ervin csodaszép meséjére, melynek története a szeretet erejéről szól.

A színház közleménye szerint minden felkért művész azonnal vállalta a feladatot, és elkészítették otthon, saját készülékeikkel a videófelvételt, amelyen egy-egy részletet olvasnak fel a meséből.

A jótékonysági programon többek között Balsai Mónit, Básti Julit, Stohl Andrást, Bereczki Zoltánt, Rudolf Pétert, Pokorny Liát, Puskás Pétert és Szabó Győzőt is láthatjuk.

Kapcsolódó írásaink

Színházak és filmesek új összefogása

ĀAradtól Budapestig Győrön és Nyíregyházán keresztül tizenhat streaming- vagy televíziós forgalmazásra szánt alkotás készül a Nemzeti Filmintézet támogatásával