Kultúra

Virtuálisan tartják meg idén a Bach Mindenkinek Fesztivált

Barokk zene ukulelén és pánsípon

Jövő kedden kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál, amely több mint száz koncerttel, beszélgetésekkel, filmekkel online várja a közönséget két héten keresztül.

A szervezők közleménye szerint a rendezvény honlapján, közösségi oldalain és videócsatornáján elérhető hangversenyeken olyan, a barokk zene kontextusában különleges hangszereken is megszólaltatják Bach zenéjét, mint az ukulele vagy a pánsíp.

Az online térben a közönségnek lehetősége lesz találkozni Perényi Miklós Kossuth-díjas csellistával, Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmesterrel vagy például Rohmann Ditta Junior Prima díjas csellóművésszel is. Azt is közölték, hogy az online indulást követően, nyáron tartanak majd szabadtéri koncerteket is.

Kapcsolódó írásaink

Áprilisban indul a Bartók-tavasz programja

ĀKülönleges élmény a fesztiválon: az oxfordi Sheldonian Theatre koncertterméből Sir John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir fog játszani

Zenei stílust képviselni

ĀElkezdődött a Fonó Selection, a huszonöt éves budai zeneház online fesztiválja – A művészet értékesebbé tudja tenni a kiváló gazdasági teljesítményeket Sanghajtól Budapestig