Kultúra

Tervezés mellett gyártásra is pályázhatnak

Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíj

Kiírták az idei Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatot, amelyre fiatal alkotók, tervezők és designelméleti kutatók jelentkezését várják – tudta meg az MTI.

A hathónapos, kilencszázezer forint értékű ösztöndíjra harmincöt évnél fiatalabb, szakirányú (BA, BSc, MA, MSc) művészeti, illetve designer és designelméleti egyetemi diplomával rendelkező, Magyarországon tevékenykedő alkotók jelentkezését várják. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériu­ma, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. adja a pályázat pénzügyi fedezetét a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

Tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésre is pályázhatnak. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a jövő témakörében vár porcelánterveket. Szakmai partnerként a MAFORM (Magyar Formatervezési Tanács Irodája) a pandémiás helyzet miatt elterjedt távmunkát segítő eszköz vagy tárgy terveivel, illetve a blockchain-technológia mindennapos felhasználási lehetőségeit célzó eszköz vagy szolgáltatás terveivel vár pályázatokat. A jelentkezéseket április 1-jéig lehet benyújtani elektronikus úton.

Kapcsolódó írásaink