Kultúra

Szenvedélyek, revü és a történelem baljós árnyai

A Vígszínház még sosem tűzte műsorára a Kabarét, és még sosem vendégeskedett a – légvonalban alig néhány száz méterre levő – Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A két intézmény első együttműködése a Masteroff–Kander–Ebb-musical szabadtéri bemutatója lesz - írja a színház közleménye.

Szenvedélyek, revü és a történelem baljós árnyai
A Kabarét július 9-én és 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő Vígszínház előadásában láthatja a közönség
Fotó: Margitszigeti Színház

A Szent István körútihoz képest is nagyobb helyszínen más hangsúlyokat kap a darab, melyet a rendező Béres Attila, és a darab koreográfusa Barta Dóra a térben és a szereplők mozgatásában is érvényesít.

A Cziegler Balázs tervezte díszlet, és a Tihanyi Ildikó által megálmodott jelmezek a látvány, a hatás erősítését szolgálják, mindezzel felerősítve a szenvedélyt, a drámát, megőrizve a történelem tanulságait, új jelentésrétegekkel gazdagítva a Béres Attila rendezésében készülő előadást.

A több évtizede töretlenül hódító produkciót, a Kabarét – mely a filmes változattal örökre beírta magát az új zenés dráma, azaz a musical műfajába – most ismét színpadon láthatja a nagyérdemű, mégpedig az áprilisra tervezett Vígszínházi bemutatót követően, a margitszigeti nagyszínpadon.

A legendás darab főszerepeiben Seress Zoltánt, Szilágyi Csengét, Igó Évát, Kern Andrást és Brasch Bencét is láthatjuk.

Kapcsolódó írásaink