Kultúra

Fiatal tehetségekkel lép színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Pénteken fiatal tehetségekkel lép színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben (BMC).

Fiatal tehetségekkel lép színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Pénteken fiatal tehetségekkel lép színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben
Fotó: Facebook/Liszt Ferenc Kamaraze

Az online koncert a zenekar megújult honlapján, Facebook- és YouTube-csatornáján követhető. Az est fellépője Rozsonyits Ildikó, Schmalzl Ella, Simic Aleksander, Magyar Valentin és Sárközi Ádám lesz.

A koncert Rozsonyits Ildikó előadásában Bach A-dúr zongoraversenyével kezdődik, a 14 éves zongorista a 2020-as Virtuózok V4+ tehetségkutató nyertese, aki a Pesti Vigadóban, a Müpában és a Zeneakadémián is fellépett már.

Schmalzl Ella Saint-Saens Allegro appassionato című művét adja elő. Várdai István jelenlegi állandó diákja legutóbb Bécsben nyert első helyezést a Prima la Musica tartományi versenyén.

Simic Aleksander Várdai István állandó tanítványai közé tartozik, a pénteki koncerten közösen adják elő Vivaldi G-moll concerto két csellóra írt változatát.

Magyar Valentin, aki az esten Bach f-moll zongoraversenyét játssza, Fejérvári Zoltán zongoraművésszel folytat hosszú távú együttműködést. Több nemzetközi zongorahangverseny díjazottja.

Az online koncertet Sárközi Ádám Kuszevickij fisz-moll nagybőgőversenyével zárja. A koncert a zenekar tehetséggondozási programjába illeszkedik, amely új stratégiájuk fontos pillére, írta az MTI.

Kapcsolódó írásaink

Zenei stílust képviselni

ĀElkezdődött a Fonó Selection, a huszonöt éves budai zeneház online fesztiválja – A művészet értékesebbé tudja tenni a kiváló gazdasági teljesítményeket Sanghajtól Budapestig