Kultúra

Elhunyt Brunner Győző, a Taurus, a Metro és a Korál dobosa

Hetvenhét éves korában elhunyt Brunner Győző, a Metro, a Korál és a Taurus együttes egykori dobosa.

Elhunyt Brunner Győző, a Taurus, a Metro és a Korál dobosa
Brunner Győző a Metro együttes tagjaként 1965-ben
Fotó: Fortepan/Hunyady László

A zenész halálhíréről az Origo értesült, halálának okát azonban nem közölték.

Brunner Győző 1943-ban született Budapesten. 1965-től a korszak egyik legnépszerűbb és legjelentősebb beatzenekara, a Metro dobosaként vált országosan ismertté. A hatvanas évek végén rövid ideig külföldön vendéglátóhelyeken zenélt Frenreisz Károllyal közösen. Hazatérve Radics Bélával, Som Lajossal és Balázs Fecóval karöltve meglapította a Taurust, amelyet az első magyar szupegroupként tartanak számon.

Mivel abban az időben egyedül Brunnernek volt telefonja a csapatból, az ő számát csapták hozzá a névhez: Taurus EX-T: 25-75-83.

A Taurus együttes: Balázs Fecó, Som Lajos, Radics Béla, Brunner Győző (balról jobbra)
A Taurus együttes: Balázs Fecó, Som Lajos, Radics Béla, Brunner Győző (balról jobbra)
Fotó: korkep.sk

1972 őszén az ő ötletére vették be az együttesbe Zoránt, ám az új tagot - és főleg Som Lajos távozását - a rajongók sem fogadták el, emellett Zorán csatlakozása a bandán belül is feszültséghez vezetett, így a Taurus 1973-ban feloszlott.

Objektum doboz

Ezt követően Brunner 1974-ben Balázs Fecóval létrehozta a Korált, amelyben 1976-ig dobolt. Később dobtanárként is tevékenykedett. Két házasságából egy-egy fia született, élete utolsó éveit Kanadában töltötte, ott is hunyt el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom