Kultúra

Online múzeumtörténeti sétát tart a Szépművészeti

Virtuálisan bejárhatjuk a Román Csarnokot

Maradandó emlékül címmel online múzeumtörténeti épületsétát szervez február 23-án, jövő kedden 14.30 órától a Szépművészeti Múzeum.

Az intézmény közleménye szerint a program kiindulópontja, hogy a múzeum a millennium – a magyar államalapítás ezredik évfordulója – alkalmából épült, a ma és a jövő generációinak az európai kultúrához való örök érvényű kapcsolatának állítva maradandó emléket.

A múzeum alapításának és gyűjteményének történetét bemutató egyórás vezetés során az érdeklődők virtuálisan bejárhatják az épület lélegzetelállító tereit, különös tekintettel a Román Csarnokra. Mint írják, a Zoom platformon tartott vezetés leginkább egy vetített prezentációra emlékeztet, és a muzeológus nem a kiállítótérből jelentkezik be. Mindazonáltal a rendelkezésre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válhatnak, a múzeum minden hasonló programját kvízek, játékok színesítik. A résztvevők létszáma korlátozott, így a vezetésre kötelező jegyet váltani.

Kapcsolódó írásaink

El Grecótól Csók Istvánig

ĀKarácsony a múzeumban címmel családi zsebkönyv jelent meg a Szépművészeti Múzeum gondozásában, amely az intézmény és a Magyar Nemzeti Galéria legszebb ünnepi képeit mutatja be