Kultúra

Október végére elkészül a kiállítótér

Bejárás után

Október végére fejeződnek be a székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújítási és modernizálási munkálatai – jelentette be a bejáráson Vargha Tamás (Fidesz), Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elmondta, hogy a bejárás után a múzeu­mi szakemberekkel egyeztetnek az első kiállításról, amelynek előkészületei már elkezdődtek. Az Árpád-ház Programban 5,3 milliárd forintból megújul a székesfehérvári Szent István Király Múzeum főépülete, az egykori rendház, és egy több mint ezer négyzetméteres kiállítótér jön létre, amely alkalmas lesz exkluzív időszaki és állandó régészeti, történeti kiállítások rendezésére.

Az Aranybulla kiadásának nyolcszázadik évfordulóján nyílik meg az Árpád-házat bemutató nagykiállítás, amelyre hazahozzák a külföldre került emblematikus tárgyakat is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom