Kultúra

Szenvedélyes nyáresti Verdi-gála a Margitszigeten

A Margitszigeti Szabadtéri Színház idén július 23-án egy izgalmas, látványos tablót kelt életre. A vizuálisan kísért zenei nagyutazás Pármától a Margitszigetig, az 1800-as évektől máig tart.

Szenvedélyes nyáresti Verdi-gála a Margitszigeten
Giuseppe Verdi európai útját kísérheti végig a közönség
Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Szính

Giuseppe Verdi olyan közvetlenséggel és kifejező erővel fogalmazta meg a zene nyelvén az alapvető emberi érzelmeket, a szerelmet, a gyűlöletet, a féltékenységet, a vágyat, a hűséget, a hazaszeretetet, hogy ma is a közönség egyik legnépszerűbb komponistája, közel harminc operájából tucatnyinál több szerepel az operaházak repertoárján. Ma nincs operajátszás és operaház nélküle - írja a Margitszigeti Szabadtéri Színház lapunknak eljuttatott közleménye.

Az Ő zsenijének ad teret a Verdi gála – a hozzáillő romantikus környezetben és látvánnyal – a Margitsziget tündérkertjében, a világ legrangosabb operaházainak csillagai: Antonio Chacón Cruz, Maria Grazia Schiavo, és Kálmándy Mihály, valamint a Magyar Állami Operaház közel 100 tagú Kórusa és Zenekara közreműködésével. Vezényel: Kocsár Balázs.

Az operaírás géniusza életművének remekeiből válogató gálán Giuseppe Verdi európai útját kísérheti végig a közönség: Pármától a „Viva Verdi” korszakig, az 1848-as forradalmakig, La Fenice-től Szent Pétervárig, Milánótól Rómáig. A gálán felcsendülnek többek között a Don Carlos, a Traviata, a Rigoletto, a Szicíliai vecsernye, az Attila, A haramiák, Az álarcosbál, a Nabucco, az Ernani, a Luisa Miller, és az Aida áradó dallamai is - írják.

Kapcsolódó írásaink

Kulisszajárás papíron

ĀA Kossuth-díjas Kerényi Miklós Gábor könyve a színházigazgatás és az alkotómunka titkaiba is beavatja az olvasót