Kultúra

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese

Hosszan tartó, súlyos betegség után február 5-én, 29 éves korában elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar énekese.

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese
Siklósi Örs (1992-2021)
Fotó: Facebook/AWS

A frontember halálhírét az együttes közölte a Facebookon. „Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” - írták.

Hozzátették, hogy Örsnél tavaly júniusban leukémiát diagnosztizáltak. A csapat még júliusban közölte, hogy az idei évben már nem koncerteznek Örs egészségi állapota miatt, de a betegségét akkor nem konkretizálták, csak annyit írtak, hogy felépülése hosszabb időt fog igénybe venni.

Mostani közleményükben tudatták, az énekes januárban tervezett kiállni a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban.

Objektum doboz

Tavasszal szerette volna kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Siklósi Örs egyik alapítója volt az AWS-nek, a csapatot 2006-ban hozta létre Brucker Bencével, Kökényes Dániellel és Veres Áronnal. Összesen négy nagylemezük jelent meg, legutóbbi albumuk, a Fekete részem 2018-ban látott napvilágot. Az együttes hosszú évek óta meghatározó szereplője a magyar rockzenei színtérnek, 2018-ban a szélesebb közvélemény is megismerte a nevüket, miután Viszlát nyár című slágerükkel megnyerték a Dal című műsort, és ezzel ők képviselhették hazánkat a lisszaboni Eurovíziós dalfesztiválon.

Objektum doboz