Kultúra

Az amerikai színészcéh díjára is jelölték Vanessa Kirbyt

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) után az Amerikai Filmszínészek Céhe (SAG) is jelölte a legjobb női főszereplő díjára Vanessa Kirbyt, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplőjét.

Az amerikai színészcéh díjára is jelölték Vanessa Kirbyt
Vanessa Kirby Mundruczó Kornél filmjének egyik jelenetében
Fotó: Zerocom

Kirbyt, aki egy tragikusan végződő otthonszülés után csecsemőjét gyászoló anyát játszik Mundruczó filmjében, majdnem ugyanazon színésznők társaságában jelölték a legjobb női főszereplő díjára a mozifilmek mezőnyében, mint a külföldi tudósítók a Golden Globe-díjra: Viola Davisen, Frances McDormandon és Carey Mulliganen kívül azonban itt nem Andra Day, hanem Amy Adams a vetélytársa.

A színészcéh szerdán közzétett jelöléseivel visszatért az idei hollywoodi díjesőért folyó versenybe Spike Lee Az 5 bajtárs című filmje, amely a várakozásokkal ellentétben egyetlen jelölést sem kapott a Golden Globe-ra. Spike Lee filmje három kategóriában is jelölt, köztük a legjobb film díjára, amelyért a koreai nyelvű családi drámával, a Minarival, a Ma Rainey: A blues nagyasszonyával, A chicagói 7-ek tárgyalásával és a One Night in Miami-val verseng.

A Golden Globe-on a legtöbb - négy - jelölést begyűjtő Mankot, David Fincher művét a színészcéh mindössze egyetlen kategóriában jelölte: a legjobb férfi főszereplő díjára Gary Oldmant, a film férfi főszereplőjét.

A tavaly augusztusban 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman két posztumusz jelölést is kapott a filmszínészek céhétől: a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben a dzsessztrombitás megformálásáért a legjobb férfi főszereplő, Az 5 bajtársban játszott szerepéért pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.
A színészcéh díjának győzteseit április 4-én hirdetik ki.

Kapcsolódó írásaink