Kultúra

Megvannak a gyémántdíjasok

Kihirdették az idén hatodik alkalommal megrendezett Marketing Diamond Awards országos verseny nyerteseit. A kisebb cégek és alacsonyabb marketingbüdzséből gazdálkodók kommunikációs aktivitásait díjazó megmérettetésre rekordmennyiségű pályázat érkezett a januári határidőig, ennek megfelelően korábban nem látott számú díjazottat hirdettek. 

Megvannak a gyémántdíjasok
Kiderült a Marketing Diamond Awards győzteseinek listája
Fotó: Facebook/Marketing Diamond Awa

Rekordszámú jelentkező, soha nem látott mennyiségű, 125 benyújtott pályázat, mind a 11 versenykategóriában nevezett résztvevő, neves szakmai partnerrel való együttműködés, járványkompatibilis videós bemutatkozók – csak néhány újdonság, amely feltűnt egy különös év után a kisebb cégek és ügynökségek, illetve alacsonyabb kommunikációs büdzsével gazdálkodó vállalatok legfontosabb marketingversenyén.

A versenyt alapító Magyar Marketing Szövetség idén először ügynökségi partnerrel, a Lounge Grouppal együttműködésben díjazta a legkreatívabb kommunikációs aktivitásokat.

Az elismert szakmai zsűri értékelése alapján „Az Év Megbízója” a Billingo Technologies Zrt., „Az Év Ügynöksége” a Kreatív Vonalak Kft., az „Az Év Marketingnagykövete” pedig a Klausz Social Group Kft. lett. Emellett a Lounge Group különdíjában részesült még a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház csapata is.

A díj történetében először videós tartalmakban mutatták be a 24 early bird pályázót. De rövid időn belül újabb izgalmas videós anyagokat ígér a Lounge Group, ezekben már a gyémántdíjas pályázókat ismerhetik meg a nézők. A kisfilmek a ezen az oldalon tekinthetők meg, egyedülálló képet adva a járványhelyzet miatt változásra kényszerülő marketingszakmáról is.

A verseny zsűrijében a hazai marketingszakma fontos szereplői kaptak helyet. A testület döntése nyomán a fődíjak és a különdíjak mellett „marketing gyémántokkal” díjazták az előzetesen megadott értékelési szempontoknak megfelelő pályázatokat.

A fődíjakat a legtöbb „gyémántot” gyűjtők nyerték el. A „gyémánttal” elismert megbízók és ügynökségek emellett felkerülnek a Magyar Marketing Szövetség Diamond List szakmai felsorolására is. Az idei év különlegessége, hogy a Lounge Group a verseny névadó partnereként szakmai különdíjakkal, képzésekkel támogatja a nyerteseket.

„A marketing gazdaságmotorizációs szerepe elvitathatatlan, hiszen jól végezve támogatja az üzleti növekedést, a stabilitást, a fenntarthatóságot és az innovációt. A pályázók száma is bizonyítja, hogy sokan hisznek a marketing erejében, feladatunk pedig az, hogy még többen tegyenek így. A pandémia időszakában még nagyobb hangsúly kerül az olyan területekre, mint a termék- és szolgáltatásinnováció. Fő célunk pedig az, hogy a legjobb gyakorlatokat megosszuk, népszerűsítsük, és így járuljunk hozzá a szakma további fejlődéséhez” – mondta Hinora Ferenc, a verseny zsűrijének, illetve a Magyar Marketing Szövetség elnöke.

„A verseny egyik fontos tanulsága, hogy a marketingszakma feléledt, és a cégek többsége remekül reagált a pandémia okozta kihívásokra. Soha ennyi pályázat nem érkezett be a Marketing Diamond Awards története során, jelezve, hogy 2020-ban a marketing minden korábbinál fontosabbá vált. A hektikus környezethez való hatékony és gyors alkalmazkodás az elmúlt évben mind erősebben követelte meg a folyamatos újítást a kommunikáció területén is. Nagy örömmel láttuk, hogy az embert próbáló helyzet ellenére sokan valóban képesek voltak kitűnni innovatív és kreatív ötleteikkel” – tette hozzá Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója, a verseny zsűritagja.

A nyertes pályázók és munkák listája itt és itt oldalon található teljes terjedelmében.

Ügynökségi díjazottak:

Bowman and Becker Kft.
BP Digital
Chiro Marketing Kft.
Creatum Kft.
E-ton Inbound Marketingügynökség (Gózon és Gózon Tanácsadóiroda Kft.)
Fusion 4 KFT.
Grabowski Kiadó Kft.
HD Agency Kft.
hdOpen! Kft.
HelloLama Creative
JCDecaux Hungary Zrt.
Klausz Social Group Kft.
KNK PR&Média Kft
Kreatív Kontroll
Kreatív Vonalak Kft.
Pálfi Éva B2W Kft.
POME
Popart Reklámügynökség Kft.
RoboRobo Chatbot Studio (Zalehy Kft.)
SBI PROMOTION Kft.
Tricky Communications Kft.
UpSolution Kft
Y-shift Kft.
Yellow Bird Hungary Kft.

Ügyféloldali díjazottak:

Berlin-Chemie/A. Menarini Kft.
Bilingual Kétnyelvű Oktatási Nonprofit Kft.
Billingo Technologies Zrt.
BlockBen International Kft.
Budapest Congress Center (Accor-Pannonia Hotels Zrt. - Novotel Budapest City)
Delivery Hero Hungary Kft.
EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ
KÉSZ Építő Zrt.
KOLPING Hotel Kft.
különlegesotthon.hu Kft.
Leman-Line Kft. INGLOT HUNGARY
Loginet Systems Kft. (LogiNet Systems Informatikai és Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság)
Móricz Zsigmond Színház
Provident Pénzügyi Zrt.
Reckitt Benckiser Magyarország Kft

Kapcsolódó írásaink