Kultúra

Online mutatja be az Operaház a Szöktetés a szerájbólt

Vecsei H. Miklós rendezésében és Varró Dániel új fordításában, a Kiégő Izzók videóanimációival kísérve mutatja be a Magyar Állami Operaház Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékát online közvetítésben január 23-án este.

Online mutatja be az Operaház a Szöktetés a szerájbólt
A Szöktetés a szerájból plakátrészlete
Fotó: Magyar Állami Operaház

A dalszínház közleménye szerint a járványhelyzetre való tekintettel a közönség nélkül tartott premier szólistái Miklósa Erika (Konstanze), Balczó Péter (Belmonte), Gábor Géza (Ozmin), Rácz Rita (Blonde) és Szerekován János (Pedrillo), az egyetlen prózai szerepet, Szelim basát Wunderlich József alakítja.

A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) Halász Péter vezényli. Mint írják, a Szöktetés a szerájból legújabb olvasatát Vecsei H. Miklós színművész állítja színpadra, aki maga írta a köztes párbeszédeket is.

Az előadás a darabnak a szöveg-zene-látvány hármasára épülő különleges feldolgozása. A produkció animált vetítésekkel kísért, modern látványvilágát a több mint húszéves szakmai múlttal rendelkező Kiégő Izzók csapata készítette, míg a jelmezek Vecsei Kinga Réta munkái.

A bemutató jövő szombaton, január 23-án 19 órától lesz elérhető a Jegy.hu fizetős felületén.

Kapcsolódó írásaink