Kultúra

Hazánk Európa második legnépszerűbb filmforgatási helyszíne

A The Hollywood Reporter szaklap dicsérete

Az egyik legismertebb amerikai filmes szaklap, a The Hollywood Reporter a magyar filmipar pandémia alatti helytállását dicsérte hétvégén megjelent cik­kében.

Hazánk Európa második legnépszerűbb filmforgatási helyszíne
Káel Csaba
Fotó: MH

„Az okos tervezés és az együttműködő, filmipart támogató kormány miatt az ország stúdiói nyár elején az elsők között üdvözölték a nemzetközi produk­ciókat” – írja Scott Roxborough. A szerző megszólaltatta Káel Csaba filmügyi kormánybiztost  is, aki kiemelte, hogy 2020-ban húsz produkciót forgattak hazánkban, köztük Denis Villeneuve Dűnéjét, az Amazon Prime Birds of Paradise sorozatát és a Mrs. Harris Goes to Paris című drámát Isabelle Hupert-rel. Adam Goodman, a MidAtlantic Films magyar produkciós vállalat tulajdonosa a lapnak elmondta, nagy eredménynek tartja, hogy minden kihívás ellenére sikerült tovább folytatniuk a munkát. Hozzátette, hogy a Cate Blanchett főszereplésével forgatott Borderlands, és a Jack Ryan-sorozat mellett náluk készül egy Marvel-film is. A The Hollywood Reporter azt is kiemelte, Magyarország Nagy-Britannia után Európa második legnépszerűbb forgatási helyszíne a hollywoodi produkcióknak.

Kapcsolódó írásaink

Csillagok, kamerák és tesztek

ĀÚjraindult a külföldi produkciók forgatása Magyarországon – Káel Csaba: Magyarországon nem állt meg a filmes élet – Kamaratárlaton mutatják be Adolf Zukor dolgozószobáját