Kultúra

A Magyar Zene Háza újabb sikere

Közzétette az év nagyon várt épülő beruházásainak listáját a CNN

A világ legjobban várt, 2021-ben elkészülő épületei közé sorolta a CNN amerikai hírtelevízió a Liget Budapest Projektben Budapesten épülő Magyar Zene Házát.

A Magyar Zene Háza újabb sikere
A tervezett belső térben elmosódik a kint és a bent közti határ
Fotó: Városliget Zrt.

Annak ellenére, hogy a világjárvány hátráltatja a beruházásokat, idén több izgalmas épületet adnak át. Mivel ezeket az ingatlanokat évekkel ezelőtt tervezték, várhatóan nem fogják tükrözni a koronavírus-járvány óta előtérbe került tervezési prioritásokat, mégis összhangban vannak a legjobb kortárs építészet polgárian nagyvonalú és fenntartható szellemével – méltatja a CNN cikke azokat az épületeket, amelyek az amerikai hírtelevízió szerint 2021 legjobban várt beruházásai a világon.

Az MTI emlékeztet: a listára felkerült épület a világszerte ünnepelt japán építész, Fudzsimoto Szou által tervezett Magyar Zene Háza – amely egyszerre lesz múzeum, rendezvényhelyszín és oktatási központ is – a Liget Budapest Projekt egyik kiemelkedő beruházása, amely radikálisan újragondolja a magyar főváros legnagyobb parkját. Mint kiemelik, az épület célja, hogy felhívja a figyelmet Magyarország zenei hagyományaira, de a nyilvánosan elérhető szolgáltatások a parklátogatókat is becsábítják majd a földszintre.

A listán a Magyar Zene Háza mellett olyan beruházások szerepelnek, mint a New York-i Far Rockaway Könyvtár, a Tajpeji Előadó-művészeti Központ, a quitói Aquarela lakókomplexum, a dániai, rönnei Hotel Green Solution House, az amszterdami OurDomain Student Housing diákotthon, a Sao Vicente-iÚszó Zenei Központ a Zöld-foki Köztársaságban, és a Sunac Guangzhou Grand Theatre névre keresztelt kantoni színház. A térségben a Magyar Zene Háza az egyetlen beruházás, amely felkerült a listára.

Kapcsolódó írásaink