Kultúra

Kulturális ünnepi asztal, virtuális adventi ablak

Online koncertekkel és kézműves vásárokkal hangolják a látogatókat

A közművelődési intézmények országszerte igyekeznek ellátni feladatukat a járványhelyzet közepette is. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a heti online értekezleten megosztja a jó példákat, innovatív ötleteket, hogy mások is meríthessenek a kezdeményezésekből – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtóosztálya az MTI-vel.

Cegléden a Kossuth Művelődési Központ a Ceglédi Galériával közösen a város használaton kívüli épületeinek kirakataiban mutatja be a Ceglédi Alkotók Egyesület kézműves mestereinek munkáit és más alkotásokat. A csengeri Művelődési Központ Adventi ablakok Csengerben elnevezésű programjában tíz család előre megbeszélt napon feldíszíti és fénybe öltözteti otthona ablakait. A fotózni szeretők a feldíszített ablakokról beküldött képekkel különféle ajándékokat nyerhetnek.

A kecskeméti online programokon az érdeklődők meghallgathatják a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar adventi hangversenyét, részt vehetnek foltvarró workshopon. Az ünnepre hangolódást a Kecskeméti Téli Fesztivál programjai segítik dekorációs ötletekkel, karácsonyi ételekkel. Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra honlap látogatóit hétfőn kiállításmegnyitókkal, kedden ismeretterjesztő előadásokkal, szerdán adventi receptekkel, csütörtökön adventi kézműves foglalkozásokkal, míg pénteken adventi koncertekkel, színházi előadásokkal várják.

Kozármisleny Művelődési Központja Hol nem volt ünnepek címmel vers- és prózaíró pályázatot indított, Vitrin pop up néven online kézműves vásárt tart Facebook-oldalán, a Mislenyi Portéka Ünnepi Asztal blogban pedig tippeket adnak dekoráláshoz, ünnepi ételek készítéséhez, ajándékozáshoz.

Kapcsolódó írásaink

Hangszer nélkül nincs zeneművészet

ĀA kiállítás hiánypótló, mert itthon nagyon kevés szó esik a hangszerkészítésről, pedig az ágazatot Trianon után a semmiből építették újra világszínvonalúvá a mesterek