Kultúra

Péntek este kezdődik a Gastroblues Fesztivál

A július elejéről december első hétvégéjére halasztott huszonnyolcadik Gastroblues Fesztivál idén a járványhelyzet miatt zártkörű lesz, de élő, valós idejű közvetítések zajlanak mindennap 15 és 24 óra között az interneten és a televíziós csatornákon.

Péntek este kezdődik a Gastroblues Fesztivál
Szombaton ünnepli húszéves fennállását a progresszív zenét játszó Varga János Project
Fotó: MH

Péntek este Jimi Hendrix- és Janis Joplin-emlékkoncertekkel indul a fesztivál, zenél az esztergomi Tűzkerék xT, az olasz Andrea Braido Band, valamint a Soulbreakers együttes, majd a  harmincéves jubileumát ünneplő Takáts Tamás Blues Band lép a kamerák elé.

December 5-én, szombaton ünnepli húszéves fennállását a progresszív zenét játszó Varga János Project.  Fellép a brit-norvég származású, európai hírű Krissy Matthews blues-rock énekes. A rozsnyói születésű Pál Balázs Jenő új együttesével, a Sexittel ad koncertet. Nathaniel Peterson harmadszor játszik Pakson a Twin Dragonssal, és éppen a Gastroblues Fesztivál színpadán búcsúzik el az aktív zenéléstől.

December 6-án, a Kárpát-medencei Testvérvárosok Zenés Találkozóján a házigazda Paksot Juhász Kitti, Galántát Szarka Tamás, Kézdivásárhelyt Gáspár Álmos, a Kormorán együttes hegedűse, a kárpátaljai Visk települést Pál Eszter és Pál István Szalonna, az új testvérváros Zentát Fehér Nóra, a Kormorán énekesnője képviseli. Szarka Tamás vendégeként Keresztes Ildikó is fellép.

A zártkörű rendezvényekről DVD készül. Nemrég indult el a fesztivál YouTube-csatornája, amelyeken a legfrissebb zenék követhetők.

Kapcsolódó írásaink