Kultúra

Trokán Péter a magyar orvosoknak köszönhetően felépült a koronavírusból

Trokán Péter két hetes kórházi ápolás után felgyógyult a koronavírusból. A 74 éves színművész nem győzött hálálkodni a Szent László kórház orvosainak és ápolóinak.

Trokán Péter a magyar orvosoknak köszönhetően felépült a koronavírusból
Trokán Péter nagyon hálás az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: Weöres Sándor Színház

Trokán Péter egy próbán kaphatta el a koronavírus-fertőzést. Amikor felmerült a fertőzés gyanúja, több gyorstesztet is csináltak, de mindegyik negatív lett. Mivel egyre rosszabbul érezte magát, a háziorvosa beutalta a László kórház fertőzőosztályára. A kórházi vizsgálatok során gyorsan kiderült, hogy a tüdejét támadta meg a vírus - írja az Index.

Ugyan intenzív osztályra nem került, de oxigénnel segítették a légzését és szakszerűen kezelték a tüdőgyulladást.

„Nagyon magas szintű orvosi munka folyik a Szent László kórházban, emberfeletti teljesítményt nyújtanak az orvosok és az ápoló személyzet. Szinte megállás nélkül dolgoznak, mégis empatikusak, nyugodtak, kedvesek a betegekkel” - idézi Trokán Péter szavait a portál.

„Ez a történet nem rólam szól, nem az az érdekes benne, hogy Trokán Péter covidos volt, de már túl van rajta, hanem arról, hogy meg szeretném köszönni a gyógyító munkát, szakértelmet, kitartást és kedvességet, amit a Szent László kórház infektológiai osztályán tapasztaltam”.

A Jászai Mari-díjas színművész külön köszönetet mondott dr. Petrovicz Edina főorvos asszonynak és rajta keresztül az egész magyar egészségügynek. „Csak elismerés és hála illeti őket ezért” - mondta.