Kultúra

Elárverezik Sean Connery első James Bond-pisztolyát

A néhai Sean Connery használta az első James Bond-filmben a pisztolyt, amely egy decemberi hollywoodi árverés fénypontja lesz.

Elárverezik Sean Connery első James Bond-pisztolyát
Elárverezik a pisztolyt, amelyet az első James Bond-filmben használt Sean Connery
Fotó: AFP/Photo12.com - Collection C

A félautomata Walther PP maroklőfegyver leütési ára elérheti a 150-200 ezer dollárt (45-60 millió forint) is - véli a december 6-i árverést szervező Julien's Auctions.

A képsor, amelyben az árverésre kerülő pisztolyt egy kisebb, PPK-modellel együtt használta a Dr. No című 1962-es kalandfilmben az október 31-én, 90 évesen elhunyt Oscar-díjas filmsztár, a 007-es széria egyik fő ikonikus jelenete.

Ugyanez a pisztoly 2006-ban egyszer már árverésre került, akkor 106 ezer dollárért cserélt gazdát.

Sean Connery Jame Bondként a Dr. No című filmben
Sean Connery Jame Bondként a Dr. No című filmben
Fotó: AFP/Eon Productions

Az emblematikus pisztolyon kívül mintegy 500 egyéb hollywoodi emléktárgyat bocsátanak áruba az aukción, köztük a sisakot, amelyet Tom Cruise viselt a Top Gun című filmben, valamint Michelle Obama egy ruháját, az elsőt, amely árverésre került a volt first ladytől.

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt Sir Sean Connery

ĀAz Oscar-díjas skót színész, James Bond egykori alakítója életének 91. esztendejében hunyt el

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom