Kultúra

Orbán Viktor is gratulált Lakatos Mónikának

Lakatos Mónika énekesnő a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award életműdíját kapta meg idén, amelyhez a miniszterelnök is gratulált.

Orbán Viktor is gratulált Lakatos Mónikának
A Muzsikás együttes és Lakatos Mónika énekesnő a Womex díjátadóján
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, elképesztő sikert ért el Lakatos Mónika, a Romengo és a Cigány Hangok énekesnője. Idén ő kapta meg a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX (Worldwide Music Expo) Artist Award életműdíját.

A Muzsikás Együttes után ő a második magyar, aki ebben az elismerésben részesült, továbbá a legelső cigány előadó, aki megkapta a díjat.

Nemcsak cigányként megtisztelő az életműdíj a számomra, hanem magyarként is, merthogy kettős identitásunk van. Ha külföldön fellépünk, nemcsak a cigányságot képviseljük, hanem Magyarországot is – mondta az énekesnő.

A rendkívüli díjhoz Orbán Viktor is gratulált.

Objektum doboz

Örömmel és büszkeséggel értesültem róla, hogy első magyar szólistaként és első cigány előadóművészként idén Ön nyerte el a világ egyik legjelentősebb nemzetközi zenei eseménye, a Worldwide Music Expo életműdíját. Engedje meg, hogy a rangos elismeréshez szívből gratuláljak, további művészi munkájához pedig sok sikert és jó egészséget kívánjak!- írta levelében a miniszterelnök. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom