Kultúra

Az idei szlogent megtartva rendezik meg jövő májusban a dalfesztivált Rotterdamban

A 2020-ra meghirdetett Open Up, vagyis Nyílj meg! szlogent megtartva rendezik meg jövő májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált, amelyet a koronavírus-járvány miatt fújtak le idén.

Az idei szlogent megtartva rendezik meg jövő májusban a dalfesztivált Rotterdamban
2020-ra meghirdetett Open Up, vagyis Nyílj meg! szlogent megtartva rendezik meg jövő májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált
Fotó: AFP/Jack GUEZ

A szervezők hétfői közlése szerint a középdöntők május 18-án és 20-án, míg a finálé május 22-én lesz. Azt azonban, hogy pontosan milyen formában tartják meg jövőre a rendezvényt, még nem tudni.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) négy lehetséges forgatókönyvet helyezett kilátásba. Ezek között szerepel a dalverseny viszonylag normális keretek között való lebonyolítása, de számításba vették Hollandia esetleges lezárását is, amely esetben nem lesz élő közönsége a produkcióknak.

A szervezők szerint a rotterdami Ahoy központban kivitelezhetőek az élő fellépések kislétszámú közönséggel és a távolságtartási előírások betartásával.

A dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, az idei volt az első alkalom, hogy törölték a versenyt.

Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna idén színpadra, és bár az idei versenydalokat jövőre nem lehet újra nevezni, már 19 részt vevő ország jelezte, hogy jövőre ugyanazt az előadót vagy formációt küldi a versenyre, mint aki idén képviselte volna.

Kapcsolódó írásaink