Kultúra

Doisneau Budapesten

Fotóhónap 2020: Retrospektív életműtárlat mutatja be a francia művész munkásságát

Megnyílt kedden a Párizstól Palm Springsig című, Robert Doisneau (1912-1994), világhírű francia fotográfus életművébe betekintést nyújtó tárlat a Mai Manó Házban.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezte Fotóhónap részeként, Baki Péter kurátor által összeállított kiállítás mintegy száz eredeti nagyítást vonultat fel a humanista fotográfia és az utcai fotózás egyik legfontosabb képviselőjének munkáiból. A főként Doisneau műterméből és magángyűjteményekből származó, január 10-ig látható válogatás leghíresebb, fekete-fehér és a Fortune magazin felkérésére 1960-ban készített, színes, kevéssé ismert képeit egyaránt felvonultatja. Az átfogó anyagot Doisneau lánya által összegyűjtött dokumentumok és vallomások egészítik ki, amelyek az életmű kritikai olvasatát adják.

Az országos fotófesztivál minden évben arra is törekszik, hogy a kortárs szcéna legismertebb magyar alkotóit állítsa reflektorfénybe a nemzetközi alkotókkal párhuzamosan, így az idén a külföldi kortárs és történeti kiállítások mellett közel száz kortárs magyar alkotó mutatkozik be a Fotóhónap több mint ötven eseményén..A magyar közönség által eddig kevéssé ismert Doisneau munkásságát bemutató tárlat szakmai szempontból az év egyik legfontosabb kiállítása.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom