Kultúra

Összefogás a hazai könnyűzenéért

Zajlanak a raktárkoncertek felvételei: mától látható teljes egészében a rendezvénysorozat

Augusztus közepén indult a Raktárkoncert program a járvány által igen nehéz helyzetbe hozott hazai könnyűzenei élet megsegítésére. A mintegy kétszáz előadó egyenként háromnegyed órás műsora mától tekinthető meg.

Összefogás a hazai könnyűzenéért
Fesztiválhangulat a nappaliban a járvány ellenére: Rúzsa Magdi raktárkoncertjét már meghallgathatjuk
Fotó: Lounge Group

Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy a hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert sorozat felvételei már augusztus közepe óta zajlanak. A közönség szeptember 21-étől láthatja teljes egészében a digitálisan közvetített rendezvénysorozatot, de már most óriási az érdeklődés a könnyűzene rajongói részéről.

A különleges, raktárépületekben készült felvételeken közel kétszáz előadó áll színpadra, köztük zenei legendák, fesztiválzene­karok és a mulatós zene jeles képviselői, egyenként negyvenöt perces koncertet adva. A bulik helyszíni közönség nélkül zajlanak, kizárólag a technikai személyzet jelenlétében rögzítik az előadásokat.

A Raktárkoncertek megvalósításában a Lounge Group szakértői a kezdetektől fogva jelen voltak, hiszen egy ilyen eseménysorozat rendkívüli figyelmet és még több előkészítést követel. A cégcsoport a Raktárkoncert-sorozat látványvilágának kialakítása mellett a koncertfelvételek technikai véglegesíté­sében és kommunikációjában is oroszlánrészt vállal, ennek köszönhetően a rajongók bepillantást nyerhetnek a legfrissebb kulisszatitkokba. Persze egy ilyen léptékű produkcióhoz hatalmas zenei, technikai és műsorszórói stábra van szükség: a technikai támogatást és a közvetítést az Antenna Hungária Zrt. bonyolítja le a szakmai stábbal. A közel kétszáz előadóból már színpadra léptek többek között Tóth Gabi, Tóth Vera, Demjén Ferenc, a Skorpió, az Edda, a Neoton Família, Charlie, a Tátrai Band, a Mobilmánia, Radics Gigi, Török Ádám és a Mini, Zorán, a Dinamit, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Magna Cum Laude, Hobo, a Hooligans, az Emelet, a Besh O Drom, az Aurevoir, Rúzsa Magdi és Keresztes Ildikó.

Mint ismert, a felvételek a mindiGO TV alkalmazásában lesznek elérhetőek mától, minden regisztráló számára ingyenesen, emellett a Lounge Group ügynökség számos kiegészítő tartalmat: werkfilmeket és részleteket tett elérhetővé már korábban is az interneten. A fellépőkről készült fotók, videók, exkluzív tartalmak és a sztárok folyamatosan bővülő listája a Raktarkoncert.hu oldalon és a produkció hivatalos Facebook- és In­stagram-oldalán tekinthetők meg.

A Raktárkoncerttel kapcsolatban szinte mindenki egyetért azzal, hogy a hazai könnyűzenei paletta sokszínűségét új, online platformon bemutató megoldás egyedi a maga nemében, és várhatóan a zenerajongóknak is különleges élményt nyújt majd.

Noha világszerte kísérleteznek hasonló megoldásokkal, az innovatív hazai módszer egyszerre képes a zeneipar támogatására és a rajongók járványhelyzet-kompatibilis szórakoztatására.

Különleges látványvilág otthonra

A Raktárkoncert sorozat népszerűsítésében az összetett kommunikációs megoldásokat biztosító Lounge Group nyújt szakmai segítséget. Az ügynökségre azért esett a választás, mert a hazai rendezvényszervezői és kommunikációipar meghatározó szereplőjeként képes a rendelkezésre álló források hatékony felhasználásával számtalan csatornán elérni és tájékoztatni a közönséget, ezt bizonyítják a Magyar Telekom, a Szerencsejáték Zrt. vagy az MVM Csoport számára bonyolított kampányaik. A nemrégiben az Eventex Global Awardson is a világ legjobb rendezvényszervezői közé választott ügynökség nemcsak a látványvilág és a koncertek vizuális világának kialakításában, de az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal. A fellépő együttesek rajongói a koncertek és az előadók népszerűsítése során a fellépésekhez kapcsolódó tartalmak: fotók, videók, információk révén találkozhatnak az ügynökség támogató munkájával.

Kapcsolódó írásaink