Kultúra

Előkészületben a Hunyadi-filmsorozat

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere közösségi oldalán közzétett bejegyzésében tudatta, előkészületben vannak a magyar történelmi játékfilmek.

Jól ismert adósságot törleszt a magyar filmszakma hazánk históriájának filmvásznakra adaptálásával. A múltat ugyanis nem elég ismerni, kötelességünk azt másokkal, legfőképp az utókorral megismertetni - írta Facebook-posztjában Kásler.

Bán Jánossal, az M5 kulturális csatorna igazgatójával a napokban áttekintettük a készülő Hunyadi-filmsorozat forgatókönyvét, illetve több más magyar történelmi film- és könyvötletet. A tervek alapján bizonyosan mondhatom: az ezeréves Magyarország történetéhez méltó alkotásokkal találkozhatunk majd - tette hozzá.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom