Kultúra

Családias hangulat a Völgyhétvégéken

Szeptember 3-án, csütörtökön kezdődött a Völgyhétvégék névre keresztelt rendezvénysorozat, amelyet a szervezők az elmaradt Művészetek Völgye helyett indítottak útjára, kiemelten figyelve a járványügyi helyzet miatt kialakult egészségügyi szabályozások betartására. 

Családias hangulat a Völgyhétvégéken
A járványhelyzet miatt elmaradt jubileumi Művészetek völgye helyett még két hétvégén élvezhetjük Kapolcs és a minifesztivál nyújtotta lehetőségeket
Fotó: MH

Hatalmas sikernek bizonyult a hétvégékre szétbontott Művészetek Völgye, ugyanis sorban teltházzal működnek. A megszokott három település helyett most csupán Kapolcsra koncentráló programsorozat semmit sem veszített a már megszokott és megszeretett családias, békés, természetközeli hangulatából (sőt), így a szlogen: „kicsiben is nagyok vagyunk”, teljes mértékben igaznak bizonyult. 

Természetesen a szervezők nagy figyelmet fordítanak a járványügyi helyzet miatti egészségügyi szabályozásokra, így mindenhol található kihelyezett kézfertőtlenítő. Valamint idén eltűntek a kirakodó vásárok az utcákról, a tömeg elkerülése érdekében.

A programsorozat semmit sem veszített a már megszokott és megszeretett családias, békés, természetközeli hangulatából
A programsorozat semmit sem veszített a már megszokott és megszeretett családias, békés, természetközeli hangulatából
Fotó: MH

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója, aki elmondta: a Völgyhétvégéket azért találták ki, hogy 2020-ban se maradjon senki művészetek és „völgyérzés” nélkül, a művészek, zeneipari szereplők pedig munka nélkül. 

A csendes, meditatív hangulatot pedig minden este feleleveníti a főtéri nagykoncert, ahol olyan közkedvelt előadók léptek eddig színpadra mint az Elefánt, a Bagossy Brothers Company vagy a 15. születésnapját ünneplő Eric Sumo Band. De továbbra is rengeteg érdekességet tartogatnak a hétvégék, hiszen olyan zenekarok fognak fellépni mint az Ivan and the Parazol, a Csík zenekar, 30y, valamint Hobo, és még sokan mások. 

A koncertek mellett egy-egy hétvégére hoz majd programot Kapolcsra a Harcsa Veronika Udvar, a Momentán Udvar, a Kaláka Versudvar, a Hagyományok Háza Folkudvara, a Hangfoglaló Udvar, a Színház Színpad, a Világzenei Udvar és a harminc éves Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Udvara.

De szerveznek továbbá biciklis és gyalogos túrákat, kiállításokat, vásárt helyi termékekből, valamint kinyit a KenderKert, a Muflon Jazz Udvar, a Diabelli, a Magyar Írószövetség Udvara, a Völgykomolyzene helyszíne, a Tűzoltószertár, az ÉltetőVölgy, a Kalapos Udvar, a MANK Artporta, a Fazekasműhely, a Manó Udvar, a Virágzó Udvar és a Szépmíves Udvar is.    

Objektum doboz

A következő Völgyhétvégékről ide kattintva olvashat többet.