Kultúra

Szeptember elején kezdődnek a kapolcsi Völgyhétvégék

Napi ötszáz fős rendezvények

Szeptember 3-ától rendezik meg idén Kapolcson a Völgyhétvégéket, amelyeken mások mellett fellép Hobo, a Csík Zenekar, a Bagossy Brothers Company, az Anna and the Barbies, a 30Y és az Ivan and the Parazol.

Kiállításokkal, társasjátékokkal és a Filmarchívum filmjeivel várja a látogatókat a MűvészVölgy Kúria. A Művészetek Völgye udvaraiban Harcsa Veronika és kedvenc előadói, a Momentán Társulat, a Hangfoglaló fiatal tehetségei, és a MANK Artporta művészei lépnek fel. A Hagyományok Háza Folkudvarában népzenével várják a közönséget. „A Völgyhétvégéket azoknak ajánljuk, akik szívesen töltik a hétvégéjüket a természetben, és szeretnek aktívan részt venni beszélgetéseken, előadásokon, koncerten vagy filmvetítésen” – idézi a közlemény Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatóját. A járványügyi korlátozások miatt a létszámot napi ötszáz főben maximalizálják. Bővebb információ a Muveszetekvolgye.hu weboldalon.

Kapcsolódó írásaink

A metáltól a középkori világzenéig

ĀA Magyar Írószövetség Dióhéj Irodalmi Találkozóján lép fel a Bordó Sárkány Régizene Rend – Dickmann Roland: A bourdon az a kitartott basszus, amely több hangszer jellemzője