Kultúra

A szólistákat is elérte a vírus

A Magyar Állami Operaházban október tizenhetedikéig a koronavírus miatt az összes próba és a meghirdetett előadások többsége elmarad – tudatta az intézmény az MTI-vel. Az óvintézkedések ellenére az Opera Kórusban és a Magyar Nemzeti Balettben szórványosak, az Opera Zenekarban viszont sorozatosak a megbetegedések. A vírus az énekes szólistákat is elérte.

A szólistákat is elérte a vírus
Magyar Állami Operaház
Fotó: hoopps.com

A szombatra meghirdetett Bach-születésnapot és a szeptember huszonkettedikére tervezett Benyovszky Móric, avagy a kamcsatkai száműzöttek című operaestet a zenekar helyett zongorakísérettel, a kórus elhagyásával megrendezik. Meghiúsul a Szentpétervári Opera két vendégelőadása, a Faust és a Gyöngyhalászok is.

Az esetleges újraindulásról legkésőbb október elsején, a zene világnapján tájékoztatnak. Az Opera a leállás idején hétvégenként Maszkabál címmel ingyenes online áriaesteket sugároz közösségi oldalán az Eiffel Műhelyházból. Az elmaradó előadások jegyeinek becserélésével vagy visszaváltásával kapcsolatban hamarosan újabb közleményt tesznek közzé honlapján az Operaház. 

Kapcsolódó írásaink