Kultúra

Helyreigazítás: Gyurcsány magához rendelte az aktivistákat

„Helyreigazító közlemény: 2020. szeptember 08. napján a www.magyarhirlap.hu online felületünkön közzétett „Gyurcsány magához rendelte az aktivistákat” című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Gyurcsány Ferenc magához rendelte az aktivistákat, valótlanul állítottuk továbbá, hogy Gyurcsány Ferenc titkos megbeszélést folytatott, egyeztetett a színművészeti egyetemről Karácsony Gergellyel, Alföldi Róberttel, az intézmény egyik diákjával és az Egyetem-foglalás egyik szervezőjével.”

Helyreigazítás: Gyurcsány magához rendelte az aktivistákat
A Színművészeti Egyetem korábban azt állította, hogy akciójuk politikamentes
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Titkos megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc a Színművészeti egyetemről – lapunk értesülése szerint.  A megbeszélésén ott volt Karácsony Gergely és Alföldi Róbert is.

Információnk szerint a DK elnöke három nappal ezelőtt Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel egyeztetett. A megbeszélésen részt vett az intézmény egyik diákja és az Egyetem-foglalás egyik szervezője is.

A Színművészeti Egyetem diákjai korábban azt állították, hogy tiltakozó akciójuk politikamentes.

Az érintettek Facebook-posztokban cáfolták az egyeztetést.

Gyurcsány és Alföldi is a nekik elküldött újságírói kérdéseket idézik, majd a saját válaszukat írták meg.

Gyurcsány azt írta: „Az érintett urakkal vagy soha, egyikükkel hónapokkal ezelőtt, a főpolgármester úrral pedig hetekkel ezelőtt találkoztam utoljára”, egyúttal pedig perrel fenyegette az őt megkereső sajtót.

Alföldi csak egy NEM-mel intézte el a kérdést, hogy folytatott-e nemrégiben megbeszélést az SZFE ügyében Gyurcsány Ferenccel, Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Bohos Imrével, valamint Rózsa Lászlóval.

Karácsony röviden csak annyit írt: „Semmiféle egyeztetésen nem vettem részt az SZFE ügyében, sem politikusokkal, sem másokkal. Ettől még teljes szimpátiám, szolidaritásom és támogatásom az SZFE-seké”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom