Kultúra

Vidnyánszkyval tárgyalni sem akart a Színművészeti vezetősége

Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumi elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a Színművészeti vezetése az első pillanattól nem akart tárgyalni a kuratóriummal az együttműködésről.

Vidnyánszkyval tárgyalni sem akart a Színművészeti vezetősége
Vidnyánszkyval tárgyalni sem akart a Színművészeti vezetősége
Fotó: MH

Vidnyánszky Attila azt mondta, hogy az egyetem vezetése kimentette magát a minisztérium által javasolt tárgyalás alól, a diákok pedig pusztán ultimátumokat adtak.

Mint fogalmazott: a diktátumok, az ultimátumok nyelve volt csupán jelen. Egy óra múltán kértem őket, hogy akkor mostmár beszélgessünk, mert talán azért jöttünk ide, hogy esetleg eszmét, meg gondolatot cseréljünk.

Elzárkózik az egyetem még mindig, mindennemű változás elől - tette hozzá.

Vidnyánszky Attila szerint „egy nagyon zárt rendszerben működik az egyetem, sok szempontból igazságtalanul. Sok szempontból elszakadt a szakma egy részétől, nagyon-nagyon elszakadt„.

A kuratórium elnöke azt mondta, nem kaptak hivatalos értesítést a szenátus lemondásáról, ezért arra kérte Upor László rektorhelyettest, hogy kedden találkozzanak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom