Kultúra

Lemondták az egyeztetést a Színművészeti képviselői

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egyeztetésre hívta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetőit és a hallgatók képviselőit, a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait. Az intézmény részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, a rektori feladatokat ellátó vezető és a hallgatói önkormányzat képviselője nem jelent meg. A szeptember elsejével életbe lépő új működési modell célja az egyetem hazai és külföldi elismertségének növelése, a nemzetközi összevetésben is színvonalas, korszerű és minőségi képzés feltételeinek biztosítása - írta közleményében az ITM.

Lemondták az egyeztetést a Színművészeti képviselői
Fenntartóváltás a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél
Fotó: Wikipédia

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium augusztus 27-én közös egyeztetésre hívta meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetését, hallgatóit és a szeptember 1-jétől fenntartói jogot gyakorló Színház- és Filmművészetért Alapítvány képviselőit. A megbeszélésen az egyetemet egyedül a kancellár képviselte. Az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételét. A Hallgatói Önkormányzat vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte - közölte a tárca.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy az intézmény részéről a szeptember 1-i modellváltás zökkenőmentessége biztosított. Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről - tették hozzá.

Az egyetemi modellváltás célja, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az SZFE esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.

Kapcsolódó írásaink