Kultúra

Megtöltötték az üres teret

Összesen tíz művész installációja látható szombattól a Pécsi Galéria karantén utáni első kiállításán.

Megtöltötték az üres teret
Tíz művész közreműködésével a pénteki megnyitóig folyamatosan épültek a térinstallációk és intermediális alkotások a galériában
Fotó: Facebook/Pécsi Galéria

A Galéria a karantén hónapjai alatt üresen állt. Az Utak című kiállítás bezárt, újabb nem épülhetett, mígnem a Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai kitaláltak egy módszert: meghívtak hetente egy-egy művészt, hogy a rendelkezésre álló térben és az elérhető alapanyagok, eszközök felhasználásával hozzon létre a galériában egy-egy installációt.

Így az alkotók egymástól elszigetelve, a járványügyi előírások maximális betartásával, de mégis dolgozhattak, és épülhetett egy új kiállítás. Bár közben véget ért a karantén, a kiállítás alapötlete nem változott, 10 művész – Burkus Judit, Doboviczki Attila, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Freund Éva, Ficzek Ferenc, Hizsnyik Dénes, Kovács Balázs, Miklya Gábor, Szabó Klarissza Médea – közreműködésével a pénteki megnyitóig folyamatosan épültek a térinstallációk és intermediális alkotások. A művek épp úgy reflektálnak az elmúlt karanténidőszak sok szempontból szimbolikus üres tereire, mint a Pécsi Galéria térbeli adottságaira, közölte lapunkkal az intézmény.

A kiállítás szeptember 13-ig tart nyitva.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom