Kultúra

A kormány megmenti a fesztiválokat

A magyar kormány 700 millió forint támogatást ad a fesztiválszektor számára, melyet fesztiválszervező cégenként osztanak majd el. A részletekről Lobenwein Norbert, fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke beszél a Magyar Turisztikai Ügynökség Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A kormány megmenti a fesztiválokat
Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke
Fotó: MH

Lobenwein Norbert kijelenti, hogy Magyarország fesztiválnagyhatalomnak számít, de az idei év ezt a szektort is nagyon súlyosan érintette. Az egész világon, Európában, így Magyarországon is sorra maradtak el a fesztiválok, és nincs olyan, amely az eredeti formájában megvalósulhatna 2020-ban hazánkban - tette hozzá.

Kiemeli: a szektor újraindulása érdekében támogatja a kormány a területet, annak érdekében, hogy 2021-ben is lehessenek fesztiválok. Lobenwein hozzáteszi, hogy ennek részleteiről a Magyar Turisztikai Ügynokség ad majd tájékoztatást a napokban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Elmaradnak a fesztiválok

ĀA kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva, amely alapján augusztus 15-e után sem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket