Kultúra

Befejeződött a szexuális zaklatás gyanúja miatt indított vizsgálat az Operettszínházban

Befejeződött a szexuális zaklatás gyanúja miatt indított vizsgálat az Operettszínházban, az eljárás nyomán nem nyert bizonyítást, hogy az intézményben bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna - adta hírül lapunkhoz is eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Befejeződött a szexuális zaklatás gyanúja miatt indított vizsgálat az Operettszínházban
Az Emmi vizsgálata megállapította, nem bizonyítható, hogy szexuális zaklatás történt volna az Operettszínházban
Fotó: operett.hu

Ahogy a közleményben emlékeztetnek, a sajtóban megjelent cikkek nyomán 2020. június 10-én Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vizsgálóbizottságot bízott meg a Budapesti Operettszínházról megjelent hírek valóságtartalmának tisztázása céljából.

A vizsgálóbizottság a főigazgató meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat, amelyek alapján megállapítható volt, hogy az Operettszínház főigazgatója felé szóbeli jelzéssel élő munkatárs meghallgatását követően a főigazgató az elvárható gondossággal járt el: megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására.

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna - áll a tárca kommünikéjében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közlemény végén leszögezi, hogy minden hátrányos megkülönböztetést és a szexuális zaklatás valamennyi formáját elítéli.

Kapcsolódó írásaink