Kultúra

Nem mutatják be idén a Mulant, csúszik az Avatar-folytatások premierje is

Egy évvel eltolja új Avatar- és Star Wars-filmjeinek bemutatóját a Disney, az élőszereplős Mulan premierje  – amely augusztus 20-án érkezett volna a mozikba – ismeretlen időpontra csúszott. 

Nem mutatják be idén a Mulant, csúszik az Avatar-folytatások premierje is
A pandémia teljesen átalakított a mozis naptárakat, a Paramount és a Warner Bros. is kivár
Fotó: Pexels

A BBC tudósítása szerint a Disney az egyesült államokbeli koronavírusos esetek számának növekedése miatt és a világjárványnak a filmgyártásra tett hatására egy évvel elcsúsztatja az új Avatar- és Star Wars-filmek bemutatóját, az élőszereplős Mulan premierjét pedig ismeretlen időre elhalasztották.

„Egyértelművé vált, hogy a jelenlegi globális egészségügyi krízisben semmit sem lehet kőbe vésni a filmek forgalmazásával kapcsolatban” – idézi a BBC a Disney szóvivőjét.

Az Avatar 2 lett volna a 2021-es év egyik legnagyobb produkciója. James Cameron 2009-es kasszasikerének, minden idők második legtöbb bevételt hozó filmjének folytatása azonban csak 2022 decemberében érkezik a mozikba, a következő Star Wars-film premierjére pedig 2023 decemberéig kell várni. A Disney a Ridley Scott által jegyzett The Last Duel című történelmi thriller bemutatódátumát is módosította. A Ben Affleck és Matt Damon főszereplésével készült mozi premierjét idén decemberről 2021 októberére tették át.

A Warner Bros. stúdió már a hét elején bejelentette, hogy meghatározatlan időre elhalasztja Christopher Nolan Tenet című filmjének premierjét. Emellett a Paramount Pictures is bejelentette csütörtökön, hogy idén karácsonyról 2021 júliusára csúszik a nagysikerű 1986-os Tom Cruise-akciófilm, a Top Gun nagy várakozás övezte folytatása, a Top Gun: Maverick bemutatója is.

A nagy amerikai moziláncok, a Cineworld és az AMC ugyancsak csütörtökön jelentették be, hogy legalább augusztus közepéig elhalasztják filmszínházaik újranyitását, amelyet július végére terveztek.

Kapcsolódó írásaink

Bunkerbe zárt fordítók

ĀAz átlagos kriminél több szellemi izgalmat nyújt Régis Roinsard filmje, a Teljes titoktartás – Egy thriller, amely a könyvkiadás és a szerzői jog legaktuálisabb kérdéseivel foglalkozik