Kultúra

Tenorcsillagok koncertfilmjeit vetítik az Urániában

Jonas Kaufmann Az én Bécsem című új koncertfilmjét pénteken, a Plácido Domingo pályájának ötvenedik évfordulója alkalmából a Veronai Arénában 2019-ben megrendezett gálaelőadás felvételét pedig szombaton vetíti az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Tenorcsillagok koncertfilmjeit vetítik az Urániában
Szombaton a Plácido Domingo pályájának ötvenedik évfordulója alkalmából tavaly megrendezett, csaknem háromórás gálaelőadás felvételét vetíti az Uránia
Fotó: AFP/DPA/Christian Charisius

Napjaink egyik legelismertebb tenorcsillaga, Jonas Kaufmann Az én Bécsem című koncertfilmjében visszatér a keringő és az operett szülővárosába, ahol gyermekkorában a nyarakat töltötte nagyszüleivel.

A Wiener Konzerthausban 2019 októberében rögzített gálakoncerten olyan zeneszerzők örökzöld dallamai hangzanak el, mint Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, valamint számos további, Bécs városa által inspirált zenemű – közölte lapunkkal a filmeket forgalmazó Pannonia Entertainment.

A város előtti tiszteletadás jegyében a teljes hosszában rögzített koncertet Kaufmann bécsi sétáinak felvételei egészíti ki, amelynek során a tenorcsillag meglátogatja a város olyan ikonikus helyszíneit, mint Grinzing fogadói, a Prater vagy Bécs központi temetője, a Wiener Zentralfriedhof, ahol zenei világ számos híressége is nyugszik.

A koncertfilm előtt felvezetésként egyszeri alkalommal levetítik A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat Klimt és Schiele: A szecesszió születése című korábbi epizódját, amely a századfordulós Bécs pezsgő kulturális életét mutatja be.

Szombaton a Plácido Domingo pályájának ötvenedik évfordulója alkalmából tavaly megrendezett, csaknem háromórás gálaelőadás felvételét vetíti az Uránia.

Plácido Domingo öt évtizedet átívelő, sikerekben gazdag karriert tudhat magáénak, több mint százötven színpadi szereppel, tizenegy Grammy-díjjal és műfajteremtő koncertekkel a Három Tenor tagjaként. A történelmi helyszínen teljes díszlettel előadott részletek csendültek fel Giuseppe Verdi Macbeth, Nabucco és Simon Boccanegra című operáiból.

Kapcsolódó írásaink

Operagálák Veronában

ĀAz aréna nyári fesztiválját jövőre halasztották, de augusztusban Domingo és Netrebko is fellép