Kultúra

Elindult a MKKE és az Emmi közös akciója: a Könyvet-otthonra program

Elindult a Könyvet-otthonra program, amelynek részeként több ezer könyvet kapnak a családok a következő hetekben.

Elindult a MKKE és az Emmi közös akciója: a Könyvet-otthonra program
Novák Katalin, a Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Demeter Szilárd, a múzeum főigazgatója a Könyvet - otthonra programról tartott sajtótájékoztatón a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2020. július 20-án
Fotó: MTI/Soós Lajos

Elindult a Könyvet-otthonra program, amelynek részeként több ezer könyvet kapnak a családok a következő hetekben. Az első csomagokat hétfőn vehették át a családszervezetek képviselői Budapesten. A könyvcsomagokat, amelyek felnőtt- és gyerekkönyveket, illetve magyar és világirodalmat egyaránt tartalmaznak, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ juttatja el a családoknak – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a tegnapi budapesti sajtótájékoztatón.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) koordinálásában zajló programot az Emmi kultúráért felelős államtitkársága és a kormány száz-száz millió forinttal támogatja. A program megvalósításához a pandémiás időszakban raktárakban ragadt könyvkészleteket ötven-hatvan százalékos engedménnyel vásárolták fel a magyar kiadóktól, például Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza, Kaffka Margit vagy Lackfi János és Kovács András Ferenc köteteit. „A könyvcsomagokat a kiadók állították össze„ – hangsúlyozta a főigazgató, hozzáfűzve: azokból a továbbiakban idősotthonokba és a szegényebb régiókba is szeretnének juttatni. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom