Kultúra

Augusztusban Arcus Temporum Pannonhalmán

A Gyilokfolyosót is felfedezhetjük

Koncertek, irodalmi estek és tárlatok mellett orgonatúra is várja a közönséget augusztus 21. és 23. közt a Pannonhalmi Főapátság Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztiválján, amelynek középpontjában a zenében és az irodalomban jubiláló művészek állnak.

Augusztusban Arcus Temporum Pannonhalmán
Tolnai Ottó
Fotó: MH

A Vendégségben mottójú rendezvény nyitókoncertjén a kétszázötven éve született Beethoven B-dúr Hammerklavier szonátáját Jevgenyij Koroljov zongoraművész, az esemény díszvendége adja elő. A szervezők közleménye szerint a fesztiválon a látogatók elől egyébként elzárt terek is megnyílnak: az orgonatúrán az apátság összes orgonáját bemutatják és megszólaltatják, de elkalauzolnak a Gyilokfolyosóra is, amely a tatárjárás idején negyven szerzetesnek nyújtott védelmet. A közönség beszélgetést hallhat Tolnai Ottó költővel (képünkön), megtekintheti Meinrad Dufner bencés író és képzőművész installációját, fellép a Nagy János Trió, Batta András zenetörténész pedig Vendégségben Beethovennél 3 történetben címmel tart előadást. A részletes program a rendezvény honlapján olvasható.

Kapcsolódó írásaink

Megnyílt a pannonhalmi termelői piac

ĀKistermelők termelési és értékesítési lehetőségeit javítja egy 5,5 milliárd forint keretösszegű, a nyáron megjelenő pályázattal az Agárminisztérium, a Vidékfejlesztési program keretében

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom