Kultúra

Jimmy Page is szerepelni fog az ősszel megjelenő Rolling Stones kiadványban

A Led Zeppelin gitárosával, Jimmy Page-el közösen felvett és csaknem 50 éve kiadatlan Scarlet című dal is szerepel a Rolling Stones idén ősszel megjelenő díszdobozos kiadványában.

Jimmy Page is szerepelni fog az ősszel megjelenő Rolling Stones kiadványban
A Rolling Stones a 2019 augusztusi koncertjükön Miamiban
Fotó: AFP/Rich Fury

A feltehetőleg Page lányának nevét viselő Scarletet 1974 októberében vették fel - írja a The Guardian.

A szám a The Rolling Stones 1973-as albumának, a Goats Head Soupnak szeptember 4-én megjelenő deluxe kiadásában kap helyet a brit rockegyüttes több másik kiadatlan szerzeményével, köztük a Criss Cross és az All the Rage című számokkal együtt.

Objektum doboz

A négy lemezt tartalmazó kiadványban az együttes 1973-as brüsszeli koncertfelvétele (Brussels Affair) is helyet kap.

Az együttes jelenleg teljesen új anyagon dolgozik készülő lemezéhez, amely a 2005-ös A Bigger Bang óta az első stúdióalbuma lesz, amelyről áprilisban jelent meg a Living in a Ghost Town című szám, ami karantén által kiüresedett utcákra reflektált mind témájában, mind a klipjében. 

Objektum doboz

Az újrakiadott Goats Head Soup már előrendelhető. A gyűjtemény tartalmaz négy albumot, egy 120 oldalas, ritka fotókat és írásokat tartalmazó könyvet, valamint négy poszter, de ha nem akarja az ember a harmincezer körüli kiadást megvásárolni, akkor több alternatíva is elérhető, hiszen lesz kétlemezes kiadás is.

Kapcsolódó írásaink