Kultúra

Palkovics: A hallgatók követelései jelentős visszalépést jelentenének

Világszínvonalhoz közelítő képzés

Palkovics László fogadta  Színház- és Filmművészeti Egyetem megbízott rektorát, rektorhelyettesét, hallgatói önkormányzatának képviselőit és az egyetemen tanuló fiatalokat – közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Palkovics: A hallgatók követelései jelentős visszalépést jelentenének
Palkovics László
Fotó: MH

Mint írják, a tárcavezető a találkozó során kiemelte, hogy az alapítványi fenntartásba kerülő egyetemek a rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezetnek köszönhetően megerősíthetik nemzetközi jelenlétüket. A korszerű, világszínvonalhoz közelítő képzés pedig jobb esélyeket teremt arra, hogy neves külföldi szakemberektől tanulva a hallgatók a határokon túl is sikeresek legyenek. A tegnapi tájékoztatón Palkovics ismét hangsúlyozta, hogy az átalakítás nyomán nő az egyetem önállósága. A miniszter a találkozó után elmondta: a demonstráló hallgatók öt pontban összefoglalt követelései lényeges visszalépést jelentenének a jelenlegi helyzethez képest. Szerinte az egyetem működésével, finanszírozásával kapcsolatos kérdések helyett politikai rendezvénybe fordult az egyeztetés.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom