Kultúra

Számos pályamunka érkezett a Hagyományok Háza karanténpályázatára

Számos pályamunka érkezett a Hagyományok Háza „Most van időm alkotni! - Több leszel, ha alkotsz” címmel, a karantén időszaka alatt meghirdetett pályázatára. A legszebb munkákat az intézmény weboldalán tekintheti meg a közönség.

Számos pályamunka érkezett a Hagyományok Háza karanténpályázatára
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva hirdette meg alkotói pályázatát népi kézművesek számára. A felhívásra 127 alkotótól 158 pályázat érkezett. A munkák mellé történteket is vártak arról, mi ihlette az adott tárgyak készítését - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Péter Szidónia népi iparművész, a Hagyományok Háza kézműves osztályának vezetője elmondta, hogy a pályázatra a csipkekészítéstől a szőnyegszövésen, a bőrművességen és a kosárfonáson át számos alkotás érkezett, emellett sokan bútorfestéssel pályáztak.

Közlése szerint a pályázati felhívást úgy fogalmazták meg, hogy azok se érezzék kizárva magukat, akik első tárgyukat készítik el. Rejtett céljuk az volt, hogy a pályázók azt is fogalmazzák meg, hogy hogyan érzik magukat az adott pillanatban, mit jelent nekik az alkotás.

A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket a Hagyományok Háza online felületein teszik közzé, jövőre pedig egy kiállítást szerveznek belőlük - mondta el Péter Szidónia.

Kapcsolódó írásaink

Idén is lesz Womex

ĀA világzenei vásár rendkívüli lehetőség Budapest számára a szervezők szerint

Bodrogszentes és Bodrogszög gótikus templomai

ĀBodrogszögnek sok birtokosa volt, köztük a Serédyek, Széchyek, Illésházyak – Talán egyszer újra mondanak misét a Bodrog-ág szélén álló, jelenleg használaton kívüli épületben

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom