Kultúra

Ingyenes filmvetítések Trianonról a távmoziban

Internetes közönségtalálkozót is tartanak

A korszakban játszódó filmeket, a korabeli virágzó filmes és színházi életet bemutató Filmhíradót láthatnak ma ingyenesen a nézők a Budapesti Távmozi (Film.artmozi.hu) oldalán a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából.

A Budapest Film Zrt. a Trianon 100 eseménysorozathoz kapcsolódva négy alkotást tesz ingyenesen elérhetővé. A Nagyapám: Horthy Miklós című dokumentumfilmben Horthy István, a kormányzó unokája beszél sokak számára ezidáig ismeretlen eseményekről, amelyek jelentősen befolyásolták a 20. századi Magyarország későbbi sorsát. A 66 szezon című szlovák–cseh dokumentumfilm egy kassai uszoda történetét mutatja be a történelem viharában. Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének azonos című filmadaptációja mellett megtekinthető az Anyám és más futóbolondok című film, amely az 1900-as évek elejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát, 20:30-tól pedig online közönségtalálkozót tartanak – írta az MTI.

Kapcsolódó írásaink

„Ezt a távot mindig le kell futni”

ĀTrianon 100. Rátóti Zoltán: Lenyűgöző volt látni, micsoda lelki odaadással készítette Apponyi ezt a beszédet – Nagy adóssága volt a színházi és filmes szakmának a méltó emlékezés