Kultúra

A békediktátum századik évfordulóján a közmédia a világ magyarságával emlékezik

Trianon 100

A trianoni békediktátum századik évfordulóján a közmédia minden csatornája és online felületei is megemlékeznek a magyar történelem egyik legtragikusabb napjáról.

Siklósi Beatrix, a közmédia kiemelt projektjeiért felelős vezetője a lapunkhoz eljuttatott közleményben úgy fogalmaz: A közmédiának kötelessége, hogy az emlékezést méltó tartalmakkal és módon juttassa el a világ legtávolabbi pontján élő magyarokhoz is. Mint írják, a nap folyamán többször jelentkeznek az elcsatolt országrészekből. Művészek, közéleti emberek vallanak arról, mit jelent számukra az összetartozás. A Duna Televízióban 20 óra 15 perctől Rátóti Zoltán főszereplésével mutatják be A beszéd – Apponyi a magyar ügy védelmében című történelmi drámát. És itt láthatják először a nézők a Kossuth térre megálmodott Trianon-emlékművet, amelyet augusztusban avatnak fel. A parlament emlékülését és Áder János köztársasági elnök beszédét is sugározzák. A diktátum aláírásának időpontjában pedig, 16 óra 30 perctől, a Duna, a Duna World és a Kossuth hullámhosszán megszólalnak a harangok.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom