Kultúra

A 20. századi nagykiállítások jelentős részét ő rendezte

Elhunyt Jerger Krisztina

Meghalt Jerger Krisztina Ferenczy Noémi-díjas művészettörténész. A gyászhírt a MúzeumCafé közölte közösségi oldalán. Jerger Krisztina Budapesten született 1948. szeptember 5-én.

A 20. századi nagykiállítások jelentős részét ő rendezte

A Varsói Tudományegyetemen végzett  lengyel és művészettörténet szakon, a Műcsarnok munkatársa, majd 1999-től főigazgató-helyettese volt. Az egyik legismertebb, legeredetibb kurátor volt, számos életműkiállítás rendezője itthon és külföldön, így Nicolas Schöffer, Székely Vera, Keserü Ilona, Maurer Dóra, Megyik János, Bak Imre, Korniss Péter, a Tény-kép, a Magyar Fotográfia Története, az Új szenzibilitás első tárlata Budapesten is az ő nevéhez fűződik. Az 1980-as, 1990-es évek szinte valamennyi lengyel–magyar vonatkozású, nemcsak képzőművészeti eseményének részese és rendezője volt – olvasható az Artportal.hu életrajzában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom