Kultúra

Operagálák Veronában

Az aréna nyári fesztiválját jövőre halasztották, de augusztusban Domingo és Netrebko is fellép

A L’Arena nevű veronai napilap tájékoztatása szerint a Veronai Aréna nyári operafesztiválját, amely június 13-án kezdődött volna Mascagni Parasztbecsület és Leon­cavallo Bajazzók című operájával, jövőre halasztották a szervezők. Ugyanakkor a lapnak Cecilia Gasdia énekesnő, a Fondazione Arena di Verona igazgatója elmondta, hogy augusztusban azért rendeznek néhány gálaestet olyan operacsillagok fellépésével, mint Plácido Domingo vagy Anna Netrebko.

Operagálák Veronában
Ilyen telt ház leghamarabb jövő nyáron lehet az egykori amfiteátrumban
Fotó: Fondazione Arena di Verona

Noha a járvány után ismét megnyíló, a Kr. u. 1. században épült római amfiteátrum több mint tizenháromezer fő befogadására képes, Gasdia az olasz lapnak pontosította, hogy az esteken alkalmanként háromezer főnyi közönséget tudnak fogadni a szükséges távolságtartás biztosításával. A közönség ülve hallgathatja az előadásokat. Az augusztusra tervezett gálákon fellép még mások mellett Leo Nucci, Francesco Meli, Luca Salsi és Vittorio Grigolo is. Az első koncert programjában olasz áriákat hallhat a közönség az olaszországi új kezdet szimbólumaként – magyarázta az igazgató.

Azt is hozzátette, a már megváltott jegyek átcserélhetők a 2021-es évadra, vagy utalványra válthatók, de az összeggel az alapítványt is támogathatják a nézők. A 2021-es program megegyezik az ideivel, egy kivétellel: Verdi Aidája bemutatásának százötvenedik évfordulója kapcsán különleges, szcenikus koncert nyitja majd a fesztivált.

Kapcsolódó írásaink