Kultúra

Külhoni magyar írókat támogat az Emmi

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága összesen 10 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg a külhoni magyar kultúra támogatására. Az Irodalmi karaván és Művészeti karaván elnevezésű pályázatok céljai, hogy erősítsék a nemzeti összetartozást és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatait.
 

Külhoni magyar írókat támogat az Emmi
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A támogatások célja továbbá, hogy bővítse a külhoni magyar írószervezetek, közművelődési intézmények, egyesületek programjait, támogassa a kulturális értékekhez való hozzáférés szempontjából hátrányos helyzetű magyar közösségeket, népszerűsítse a határon túli magyar irodalom, képző-, ipar- és fotóművészet, továbbá filmes műhelyek értékeit, és bővítse az amatőr művészeti egyesületek bemutatkozási lehetőségeit - olvasható az Emmi lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az Irodalmi karaván írók, írócsoportok, irodalmi műhelyek felolvasókörútjainak, irodalmi rendezvénysorozatainak megvalósítását támogatja. A meghívásos pályázatra határon túli magyar írószervezetek, egyesületek, ill. közművelődési intézmények kaptak meghívást.

A Művészeti karaván képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások, filmszakmai programok megvalósítását, továbbá amatőr művészeti együttesek bemutatkozását támogatja.

A meghívásos pályázatra határon túli magyar közművelődési intézmények, szervezetek kaptak meghívást. 

Mindkét meghívásos pályázat felhívásai és adatlapjai letölthetők a www.kormany.hu kormányzati honlapról. Benyújtási határidő június 08.

A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azon pályázók, akik legalább egy programot a szórványmagyarság által lakott térségekben terveznek bemutatni.
 

Kapcsolódó írásaink

Operagálák Veronában

ĀAz aréna nyári fesztiválját jövőre halasztották, de augusztusban Domingo és Netrebko is fellép