Kultúra

Meghirdette őszi bérleteit a Zeneakadémia

Már megvásárolhatók a Zeneakadémia őszi bérletei: a koncerteken többek között Julia Lezsnyeva szoprán, az Il Giardino Armonico és Isabelle Faust hegedűművész lép fel.

Meghirdette őszi bérleteit a Zeneakadémia
Már megvásárolhatók a Zeneakadémia 2020. őszi bérletei, a kedvezményes vásárlási időszak május 31-ig tart
Fotó: MH

A kedvezményes vásárlási időszak május 31-ig tart. A tavasszal elmaradt hangversenyek esetleges új időpontjáról, a jegyek visszaváltásáról az intézmény honlapján olvashatók folyamatosan frissülő információk - közölte a Zeneakadémia szerdán.     

A Tiszta barokk 2020 ősz elnevezésű bérletben Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust - aki először játszik historikus zenét Budapesten - a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico együttessel lép fel, valamint koncertet ad a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar is Vashegyi György vezetésével.     

Az Összkiadás sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovics, Giovanni Guzzo és Julian Steckel.     

A Kamarazene Nagyteremre című sorozatban a Les Vents Français formáció tagjaként lép színpadra Emmanuel Pahud, Francois Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatkovic. A bérlet további koncertjein Nagy Péter partnere Daniel Hope és Claudio Bohórquez lesz, Kokas Dóra Maxim Riszanovval és Vagyim Holodenkóval ad koncertet, Fenyő László kamarapartnere Csijong Mun lesz.     

Az Orgona a központban bérlet részeként először ad szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson, mindnyájan klasszikus és modern kompozíciókkal is készülnek. A tehetség kötelez elnevezésű sorozatban a Zeneakadémia fiatal tehetségei mutatkoznak be egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten, az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján a csodabogár zenészekről lesz szó.     

A kamara.hu fesztiválon novemberben Franciaország, azon belül is Párizs lesz előtérben. A fesztiválprogram művészeti vezetői, Simon Izabella és Várjon Dénes a programot idén a Vörös és fekete című Stendhal-mű köré építik.     

A járvány miatti korlátozások következtében az intézmény nyolc saját szervezésű koncertje maradt el végleg, tizenkilenc azonban új, őszi dátumra került. Ezen kívül összesen hatvanegy befogadott koncertet nem lehet megtartani a korlátozások bevezetésétől a mostani szezon végéig - idézi a közlemény Vigh Andrea rektor szavait.     

A Zeneakadémia saját szervezésű eseményeinek új időpontjáról, a bérletes cserehangversenyek lehetőségéről, a jegyek visszatérítéséről a zeneakademia.hu portálon folyamatosan frissülő információkat találnak az érdeklődők.

Kapcsolódó írásaink