Kultúra

Andrea Bocelli húsvéti koncertjét online közvetítik az üres milánói dómból

Andrea Bocelli világhírű olasz tenor húsvéti koncertjét az üres milánói dómból közvetítik: az előadást élőben lehet majd látni a YouTube-on vasárnap este.

Andrea Bocelli húsvéti koncertjét online közvetítik az üres milánói dómból
A világhírű olasz tenor a fellépésért nem fogadott el honoráriumot
Fotó: AFP/Chamoun Daher

Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuelle Vianelli kíséri a koncerten, amelyen az Ave Maria és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzik.

A Bocelli: Music for Hope (Bocelli: Zene a reményért) című koncert magyar idő szerint vasárnap este 7 órakor kezdődik Bocelli YouTube-csatornáján.

Az előadás megszervezésében milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

„Nagyon örülök, hogy Andrea elfogadta a meghívásunkat” - mondta el Giuseppe Sala, Milánó polgármestere. Hozzátette, hogy idén a koronavírus-járvány miatt mindenki számára más lesz a húsvét. „Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét” - fogalmazott.

Bocelli közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében. „Hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek - akár hívő, akár nem - igazán szüksége van most” - írta a világhírű operaénekes.

A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.

Kapcsolódó írásaink