Kultúra

Elmarad az idei Nova Rock fesztivál is

A koronavírus-járvány miatt elmarad az ausztriai Nova Rock fesztivál, amelyet június 10. és 13. között rendeztek volna meg az osztrák-magyar határ közelében található Nickelsdorf (Miklóshalma) mellett.

Elmarad az idei Nova Rock fesztivál is
Idén júniusban nem lesznek bulizó tömegek a magyar határ melletti Nova Rock fesztiválon
Fotó: Facebook/Nova Rock/Heimo Spind

A szervezők kedden közölték, hogy az osztrák kormány legfrissebb járványügyi korlátozásai alapján június végéig nem lehet Ausztriában tömegrendezvényeket tartani, így az idei Nova Rock fesztivált kénytelenek törölni.

Az idei fesztiválon többek között olyan zenekarok léptek volna fel, mint a System of a Down, a Foo Fighters, a Korn, a Billy Talent, az Alter Bridge, a Skillet vagy a The Offspring.

A Nova Rock - melyre minden évben rengeteg magyar látogat el - az angliai Glastonbury és a Download után már a harmadik nagy európai fesztivál, amelyet a koronavírus-járvány miatt nem tartanak meg idén.

A magyar zenerajongók számára a törlés híre abból a szempontból is szomorú, mert a Nova Rock húzónevei közül a tervek szerint többen nálunk is fellépnek a nyár folyamán. Akár önálló koncerten, mint például a Korn vagy a System of a Down, akár valamelyik fesztiválon, mint a The Offspring, a Bring me the Horizon vagy a The Pretty Reckless, így viszont jelentősen csökken az esélye, hogy ezeket a bulikat az eredeti időpontban megtartják, még akkor is, ha addigra esetleg a vírushelyzet javulna.

Kapcsolódó írásaink