Kultúra

Sokszínű kulturális kínálat a Magyar Nemzeti Múzeumtól

Ismeretterjesztő és játékos tartalmakkal jelentkezett az intézmény

Ahogyan a világ jelentős múzeu—mai, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) is élen jár az online elérhető digitális tartalmak közvetítésében. Az intézmény munkatársai az elmúlt két hétben a pedagógusok munkáját támogatva már több mint harminc játékos, szórakoztató, a tananyagokhoz kapcsolódó feladatot, kvízt készítettek, és a jövőben is napról napra gyarapítják ezt az online múzeumi tudáscsomagot.

Sokszínű kulturális kínálat  a Magyar Nemzeti Múzeumtól
A múzeum Instagram-oldalán egy tárlathoz kötődő kvízjátékon is részt vehetünk
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az oldalon feladatok érhetők el, amelyekkel a különböző korosztályhoz tartozó diákok játékosan tanulhatnak. A feladványok egy-egy videóhoz, képhez, műtárgyhoz, múzeumi leíráshoz kötődnek, így úgy érezhetik a diákok, mintha egy múzeumi órán lennének: megismerik közös történelmünk Nemzeti Múzeumban őrzött tárgyi emlékeit és fejlődik nemzeti identitásuk is.

Közleményük szerint mozival is várják az érdeklődőket, így otthonról is élvezhetjük a kincseket, és érdekességeket tudhatunk meg a múzeum gyűjteményeiről. Az MNM a YouTube csatornáján elindított egy mini videósorozatot is, amely minden este újabb résszel jelentkezik a következő hónapokban.

A járványhelyzet erősödése előtt nyílt meg a múzeum legújabb időszaki tárlata, a Közös időnk ’89-90 – a Magyar Nemzeti Múzeum közösségi kiállítása. A zárt falak sem gátolhatják meg, hogy ezzel a korszakkal találkozzunk, ugyanis elindult az MNM Instagramstoryn a Retro kvíz! A kvízkérdések között olyan fogalmakkal ismerkedhet meg az Instagramot használó korosztály, amelyek számukra új információkat hordoznak erről a korszakról.

Kapcsolódó írásaink

A koronavírus-járvány idejére sem maradunk kultúra nélkül

ĀAz Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Múzeum digitális segédanyagokkal támogatja a távoktatást, a Fővárosi Nagycirkusz online közvetítéseket tart előadásairól, az Operaház művészei pedig népdalokat adnak elő a Youtube-on